Keksiukai su šokolado ir kavos kremu

INGREDIENTAI

250 g sviesto,
250 g cukraus,
8 kiaušiniai,
240 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui:
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukšteliai tirpios kavos,
150 g juodojo šokolado,
2 šaukšteliai konjako,
Cukraus pudra pabarstymui.

KAIP GAMINTI

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su cukrumi bei kiaušiniais. Po truputį įmaišome su kepimo milteliais sumaišytų miltų. Kepimo formeles (2/3 jų tūrio) užpildome tešla. Kepame 220° C temperatūroje. Iškepusius keksiukus iš karto išimame iš kepimo formelių.
Puodelyje pašildome pieną. Jame ištirpiname šokoladą, kavą, įmaišome konjako. Konditeriniu švirkštu keksiukus pripildome karšto kremo ir pabarstome cukraus pudra.

(Šaltinis: „Le grand livre du chocolat“ Christine McFadden, Christine France, 2000)