Aktinidijų derlius dar gausesnis!

Šiais metais saldainių fabriko „Rūta“ kolektyvas tęsė pradėtą tradiciją – net 15 žmonių komanda vyko į Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) pomologinį sodą skinti aktinidijų uogų. Išvykos rezultatai kalba patys už save – nuskinta net 682 kg uogų.

Aktinidijų uogos pasižymi ne tik labai maloniu, saldžiarūgščiu skoniu, bet ir žmogaus organizmui naudingų medžiagų gausa. Įdomu tai, kad net 1 procentas uogos masės yra vitaminas C, dėl to vos keletos aktinidijų užtenka žmogui, kad gautų paros vitamino C normą.

Visos surinktos aktinidijos uogos bus panaudotos gaminant saldainių fabriko „Rūta“ produkciją. Dalis jų taps želė saldainiais ir saldainių įdarais. Tačiau daugiausia aktinidijų uogų bus liofilizuojamos, vėliau aplietos šokoladu ir taps išskirtinio skonio dražė.

Saldainių fabrikas „Rūta“ viena didžiausių vertybių laiko natūralumą, būtent todėl naudoja itin daug Lietuvoje užaugintų žaliavų: šermukšnių, spanguolių, mėlynių, braškių, taip pat ir aktinidijų uogų. Rinkdamasi vietines žaliavas „Rūta“ ne tik rūpinasi vartotojų sveikata, bet ir puoselėja tautiškumą.