Liofilizacija - tobulas džiovinimo būdas

Saldainių fabriko „Rūta“ asortimente galima rasti išskirtinių gaminių – įspūdingo proceso metu apdorotų liofilizuotų mėlynių, braškių ir aktinidijų, pagardintų įvairiu šokoladu. Ir nors šie produktai yra vieni populiariausių, ne kiekvienas gali atsakyti kas yra liofilizuotos uogos ir kaip vyksta šis procesas.

Liofilizacija – tai džiovinimas šalčiu. Liofilizacijos proceso metu uogos ir vaisiai yra užšaldomi erdvėje, kurioje nėra oro (vakuume) ir dideliame šaltyje (-80 °C) išdžiovinami. Šio proceso eigoje uogose esantis vanduo ledo pavidalu pereina į garų fazę, nepavirsdamas skysčiu. Būtent dėl šios priežasties, po liofilizacijos uogos ir vaisiai nekeičia formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jų aromatinės ir skoninės savybės, o tekstūra tampa specifinė – puri ir traški. Rūgščių uogų ir vaisių skonis šiek tiek suintensyvėja.

Mokslininkai liofilizaciją vadina tobulu džiovinimo būdu, nes šio proceso metu išsaugomos praktiškai visos vertingos medžiagos.

„Rūta“ visuomet siekia geriausio rezultato: naudoja kokybiškus produktus, nuolat pildo asortimentą ne tik unikaliais skoniais, tačiau ir naudingais žmogaus organizmui produktais. Vienas iš jų – liofilizuotos ir šokoladu glaistytos uogos. Pavyzdžiui, mokslininkų teigimu, suvalgius vieną aktinidiją (šviežią ar liofilizuotą) per parą mūsų organizmas gauna visą vitamino C paros normą. Taigi, valgant saldainių fabriko „Rūta“ gaminius su liofilizuotomis uogomis, jūs mėgaujatės puikiu skoniu ir rūpinatės savo sveikata.