„Šokoladinei picai“ dvi aukso žvaigždės

Belgijos sostinėje vykusiame tarptautiniame konkurse „Superior Taste Award“ saldainių fabriko „Rūta“ gaminys „Šokoladinė pica“ buvo įvertintas dviem auksinėmis žvaigždėmis. Įmonei tai tik dar vienas patvirtinimas, kad jos strategija investuoti į inovacijas bei kokybę pasiteisino. Be to, tai ir Šiaulių bendrovės tarptautinis pripažinimas.

„Šokoladas vartojamas jau daugiau nei keturis tūkstančius metų ir niekas nesiginčys, jog tai populiariausias saldumynas visame pasaulyje. Tačiau dėl rinkoje vyraujančios itin didelės pasiūlos vartotojams greitai pabosta įprastos formos ir skoniai. Todėl nuolat ieškome netikėtų sprendimų, gaminio formos ar pakuotės. Taip gimė ir išskirtinio gaminio – šokoladinės picos – idėja“, – aiškina Rolandas Pridotkas, UAB „Rūta“ vadovas.

„Šokoladinė pica“ – tai šešių skirtingų skonių baltojo, pieninio ir juodojo šokolado gabalėliai, pagardinti žolelėmis ir prieskoniais bei liofilizacijos (džiovinimo šalčiu) būdu džiovintomis uogomis. Pono Pridotko teigimu, šio gaminio sėkmę lėmė skonis, forma bei pakuotė.

„Pakuotė, tai specialaus dydžio dėžutė su langeliu, per kurį galima pamatyti, kas viduje. Be to, tai asocijuojasi su vienu iš populiarių pastarojo dešimtmečio patiekalu – pica. Taigi, kaip ir tikra pica, taip ir mūsų šokoladine, galima mėgautis vienam, bet patogu ir daug smagiau dalintis ja su kitais“, – sako „Rūtos“ vadovas.

Šis, prestižiniame „Superior Taste Award“ konkurse gautas, apdovanojimas „Rūtai“ nėra pirmasis. 2015 m. viena auksine žvaigžde buvo įvertintas rankų darbo saldainių rinkinys „Rūta“, o pernai saldainių ir karamelės rinkinys „Gintaro kelias“ pelnė aukščiausią įvertinimą – tris auksines žvaigždes.

Konkursą „Superior Taste Award“, kuris yra skirtas apdovanoti išskirtinėms maisto ir gėrimų rūšims iš viso pasaulio, kasmet rengia Tarptautinis skonio ir kokybės institutas (International Taste and Quality Institute (iTQi). Produktų kvapą, vaizdą, skonį, skaidrumą ir kitas savybes Briuselyje vykdomame renginyje vertina daugiau nei 100 aukščiausio lygio profesionalų.

Kiekvienais metais „Superior Taste Award“ apdovanojimus teikianti komisija yra atnaujinama, ją sudaro maisto ir gėrimų ekspertai iš 9 prestižiškiausių Europos kulinarinių organizacijų: Prancūzijos ir Belgijos „Maîtres Cuisiniers“, „Académie Culinaire“, Italijos „Federerazione dei Cuochi Italiana“, „Euro-Toques and the International Sommellerie Association“ bei kitų.

Produktai vertinami komisijos nariams neturint jokios išankstinės informacijos apie gaminį, tad apdovanojimus pelno tik atitinkantys aukščiausius skonio ir kokybės kriterijus, t. y. daugiau nei 70 proc. bendrų komisijos balų gavę produktai bei gėrimai. O aukščiausią – trijų auksinių žvaigždžių – apdovanojimą, liudijantį išskirtinį skonį ir kokybę, gauna kone vienbalsiai komisijos narių palankiai įvertinti gaminiai.

 

Šaltinis: Verslo žinios

Plačiau: http://www.vz.lt/pramone/2017/05/21/rutos-picai-is-sokolado--dvi-aukso-zvaigzdutes#ixzz4hswH7Ydi