Tradicija tapęs „Rūtos“ nuotykis – aktinidijų uogų skynimas!

Šiandien „Rūtos“ komanda vyko skinti išskirtinėmis savybėmis pasižyminčių aktinidijų uogų.Tai jau tradicija tapęs, kasmetinis „Rūtos“ šeimos nuotykis! 

Aktinidija yra vitamino C rekordininkė – jo yra net 1 procentas visos uogos masės. Panašų vitamino C kiekį turi erškėtuogės, juodieji serbentai, obuoliai ir gerokai daugiau nei citrinos. Keletos uogų užtenka žmogui, kad gautų paros vitamino C normą. Uoguose yra didelis kiekis kardenolidų, kurie raminančiai veikia širdį, todėl uogos gali padėti esant stenokardijai.Šias uogas „Rūtos“ šokolado meistrai naudoja saldainių įdarams ir želė saldainiams gaminti, o liofilizuotas (džiovintas šaltyje) uogas – dražė saldainiams.

Liofilizacija - tai technologinis procesas, kurio metu vaisiai ir uogos džiovinami dideliame šaltyje (-80°C), vakuuminėje erdvėje. Liofilizuojant  nenaudojamos jokios cheminės medžiagos ar konservantai ir yra išsaugoma praktiškai 100 proc. produktuose esančių biologiškai vertingų medžiagų. Šis džiovinimo būdas turi dar vieną privalumą – žaliava išlaiko pirminę formą, o jos tekstūra yra specifinė, traški ir puri. Tačiau ji yra dešimt kartų lengvesnė, nes uogoje nelieka vandens.

Rašyti komentarą
Vaizdinė CAPTCHA užduotis
Reikia kad šito teksto nerodytų