Gilių kava

Į užvirintą vandenį įdėkite gilių kavos pagal skonį (1-2 šaukšteliai puodeliui) ir virkite 3-5 min. Tada užbalinkite pienu (kavai naudojamo vandens ir pieno rekomenduojamas santykis 1:2), dar truputį pakaitinkite (apie 1 min.).

Skaityti daugiau

Šokoladiniai vafliai su riešutais

Į dubenėlį sudėkite kvadratėliais sulaužytą juodąjį ir pieninį šokoladą. Ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. 

Skaityti daugiau

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Į išplaktą sviestą suberkite miltelinį cukrų ir išplakite iki vientisos masės. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir taip pat suberkite į dubenį. Supilkite vanilę. Sumaišykite visus produktus iki vientisos masės.

Skaityti daugiau

Kakaviniai sausainiai

Pirmiausia išplakame 1 kiaušinį ir 1 trynį su cukrumi bei vanile. Po truputį dedame kambario temperatūros sviestą. Į išplaktą masę suberiame miltus ir kakavos miltelius, gerai išminkome tešlą. 

Skaityti daugiau

Žemės riešutų sviesto sausainiai

Žemės riešutų sviestą išplakame su sviestu, palaipsniui supilame rudą cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Po to sudedame miltus ir kepimo miltelius. Užminkome tešlą. Iš jos formuojame rutuliukus, kuriuos pavoliojame aliejuje. Kepame 180 C 10 min.

Skaityti daugiau

Keksiukai su šokolado ir kavos kremu

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su cukrumi bei kiaušiniais. Po truputį įmaišome su kepimo milteliais sumaišytų miltų. Kepimo formeles (2/3 jų tūrio) užpildome tešla. Kepame 220° C temperatūroje. Iškepusius keksiukus iš karto išimame iš kepimo formelių. Puodelyje pašildome pieną. Jame ištirpiname šokoladą, kavą, įmaišome konjako. 

Skaityti daugiau

Šokolado putėsiai

Šokoladą ištirpinkite karštame piene. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, suberkite cukrų, supilkite ataušintą šokoladą ir išbrinkusią želatiną. Atvėsinkite. Putėsius patiekite pabarstytus razinomis.

Skaityti daugiau

Šokoladuko triufeliai

Susmulkiname kartųjį šokoladą. Užviriname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Į gautą masę sudedame riešutus ir įpilame romo. Atšaldžius masę šaldytuve, suformuojame rutuliukus ir apvoliojame juos kokoso drožlėse. 

Skaityti daugiau

Karštas šokoladas su imbieru

Susmulkiname šokoladą ir suberiame į 45-50° C temperatūros pieną, kaitiname jį maišydami ant silpnos ugnies, kol šokoladas visiškai ištirpsta. Suberiame imbierą, gerai išmaišome ir patiekiame karštą. Šokoladą galima paskaninti cinamonu bei smulkintais riešutais.

Skaityti daugiau

Puslapiai