Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais

INGREDIENTAI:​

110 g sviesto,
100 g juodojo šokolado,
4 valg. š. kakavos,
170 g cukraus,
4 vnt. kiaušinių,
1 arbat. š. kepimo miltelių,
5 g vanilinio cukraus,
110 g miltų,
200 g sutirštinto pieno „Rududu“,
100 g graikinių riešutų.

 

KAIP GAMINTI:

Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpinant nuolat maišykite. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius ir miltus. Tešlą gerai suplakite iki vientisos masės. Ji kvepės šokoladu, bus tamsiai ruda, tiršta, bet nesunkiai bėgs nuo šaukšto. Jei tešla bus per skysta – įberkite miltų, jei per tiršta – įmuškite dar vieną kiaušinį.
Į formeles pilkite po šaukštą tešlos, paskui dėkite po šaukštelį karamelės, vėl šaukštą tešlos ir ant keksiukų viršaus užbarstykite trupintų riešutų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepti apie 30 min., kol keksiukai gražiai iškils. Beje, jokiu būdu neatidarykite orkaitės anksčiau nei po 25 min., nes keksiukai subliūkš!

Skanaus!

 

(Šaltinis: www.15min.lt, recepto autorė – Ingrida Bajoraitytė)