Šokoladiniai sausainiai

INGREDIENTAI

1 puodelis sviesto arba margarino, 
1 puodelis rudojo cukraus, 
½ puodelio cukraus, 
1 arb. šaukštelis vanilės, 
2 kiaušiniai, 
2 puodeliai miltų, 
1 šaukštelis maistinės sodos, 
½ šaukštelio druskos, 
1 puodelis trupinto juodojo šokolado, ¼ puodelio maltų linų sėmenų. 

KAIP GAMINTI 

Dideliame inde išsukite riebalus su cukrumi. Suberkite vanilę ir supilkite išplaktus kiaušinius. Kitame inde sumaišykite miltus, sodą, druską, šokolado gabalėlius, maltus linų sėmenis ir viską sumaišykite su išsuktais riebalais. Po šaukštą tešlos pilkite ant riebalais pateptos kepimo skardos, tarp sausainių palikdami 5 cm tarpus. Kepkite 10–12 minučių 180 °C temperatūroje. Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atvėsinkite.