Šokoladu gardinti morkiniai senolių saldainiai

INGREDIENTAI

300 g tarkuotų morkų,
300 g cukraus,
5 šaukštai vandens,
žiupsnelis imbiero miltelių,
150 g baltojo arba juodojo šokolado.

KAIP GAMINTI 

Į nedidelį puodą supilame tarkuotas morkas ir vandenį, suberiame cukrų. Nuolatos maišydami masę, ištirpiname cukrų, tuomet įberiame žiupsnelį imbiero. Šiek tiek atvėsintą masę šaukštu sudedame į nedideles, cukraus pudra pabarstytas formeles arba iškočiojame ir supjaustome norimo dydžio bei formų gabalėliais. Atvėsiname šaldytuve.
Į dubenį karšto vandens įmerkiame dubenėlį su susmulkintu šokoladu. Šokoladą sušildome iki 50 C temperatūros, gerai išmaišome ir ataušiname iki 30 C temperatūros. Šiltu šokoladu glaistome iš formelių išimtus saldainius ir patiekiame visiems, kuriems linkime geros sveikatos.

(Šaltinis: Emilija Brajinskienė, Šeduva)